ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ 16/3 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ 16/3 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ 16/3 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! 

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Με αφορμή τα 2 χρόνια από το πρώτο επίσημο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα,...

ΠΑΡΩΝ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΩΝ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Είμασταν εκεί, με μαζική συμμετοχή και αποφάσεις...

ΑΦΙΣΑ ΣΙΣΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΦΙΣΑ ΣΙΣΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνάδελφοι οι εκλογές θα πραγματοποιθούν στα γραφεία του συλλόγου 14 & 15...

 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ 16/3 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

  Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 13:50
 • ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

  Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 07:55
 • 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

  Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 10:37
 • ΠΑΡΩΝ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

  Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 14:55
 • ΑΦΙΣΑ ΣΙΣΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

  Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 05:29

Tο περιοδικό μας

episkevastisbanner1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΟΒΕΑΜΜ

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΟΒΕΑΜΜ

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΟΒΕΑΜΜ έγιναν παρατυπίες στον υπολογισμό των εδρών κάθε παράταξής με αποτέλεσμα η πλειοψηφούσα παράταξη να πάρει αυθαίρετα μια έδρα παραπάνω η οποία αφαιρέθηκε από την Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση.

Συγκεκριμένα:

Στην κάλπη βρέθηκαν 121 έγκυρα ψηφοδέλτια, για τις 25 έδρες του ΔΣ με μέτρο 121:26=4,654 η πλειοψηφούσα παράταξη Π.Ε.Ψ.Ε.Α.Μ.Μ. με 107 ψήφους λαμβάνει 22 έδρες από την πρώτη κατανομή με υπόλοιπο 4,62. Η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση με 14 ψήφους λαμβάνει 3 έδρες από την πρώτη κατανομή με υπόλοιπο 0,04. Απλά και καθαρά για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις αριθμητικής. Ο συσχετισμός όμως που ανακοινώθηκε ήταν 23-2 με αυθαίρετους ισχυρισμούς, γελοιοποιώντας τα μαθηματικά και παραβιάζοντας την κοινή λογική.

Για αυτήν την κατάφορη αυθαιρεσία, η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση διαμαρτυρήθηκε στην εφορευτική επιτροπή, εξέδωσε δελτίο τύπου, διαμαρτυρήθηκε στην συγκρότηση του νέου ΔΣ, στο οποίο αρνήθηκε να πάρει θέση στο Προεδρείο μπροστά στην αδιαλλαξία της πλειοψηφίας. Δηλαδή προχώρησε στα αυτονόητα για την διαφύλαξη της νομιμότητας των εκλογικών διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην συνέχεια 4 σωματεία μέλη της ΕΟΒΕΑΜΜ προχώρησαν σε νομικά μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ομοσπονδίας και τον συνδικαλιστικό νομό.

Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας φαίνεται ότι «πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη», γι αυτό αντί απάντησης, εξέδωσε ένα λίβελο γεμάτο χυδαιότητες για να θολώσει τα νερά.

Μερικά πράγματα όμως πρέπει να ειπωθούν ανοικτά και καθαρά στους συναδέλφους.

$1ü  Πάει πολύ να αναγορεύονται σαν πρότυπο συνδικαλισμού τα σούρτα φέρτα στα κυβερνητικά επιτελεία μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των συναδέλφων μας. Ο συνδικαλισμός δεν είναι επαίτης μπροστά στα υπουργικά γραφεία ούτε «κοινωνικός εταίρος» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. Γιατί αυτή ήταν η πρακτική της πλειοψηφίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται απαιτεί και μόνο έτσι μπορεί να έχει κατακτήσεις, αυτός είναι ο ρόλος του άλλωστε.

$1ü  Ας μας πει η πλειοψηφία, σε αυτό «το άκρως δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον» που επικαλείται, πως οργάνωσε την πάλη των σωματείων για το φορολογικό, για το ασφαλιστικό, για την ακρίβεια, για τις επιπτώσεις της πανδημίας και την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας. Μια πλειοψηφία που έχει στηρίξει την επιβίωση της στα σεμινάρια, τα ΚΕΚ και τα κονδύλια που τα συνοδεύουν, εκμεταλλευόμενη την ιδιωτικοποίηση της δημοσίας Παιδείας και τις ανάγκες επικαιροποίησης και διεύρυνσης της γνώσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος, δεν είναι ικανή να οργανώσει αγώνες για τα πιεστικά προβλήματα.

$1ü  Η πλειοψηφία της διοίκησης ήταν μακριά από τα προβλήματα του κλάδου. Απόδειξη είναι τα σχεδόν 2 χρόνια βουβαμάρας με πρόσχημα την πανδημία. Οι συνεδριάσεις του ΔΣ και του προεδρείου που δεν γίνανε. Οι δύο κατηγορίες τεχνιτών για την επισκευή των ηλεκτρικών οχημάτων που φορτωθήκαμε με την συναίνεση της πλειοψηφίας καταστρατηγώντας τα πτυχία μας, ανοίγοντας νέο γύρο ακριβοπληρωμένων πιστοποιήσεων. Οι συμβάσεις με οδική βοήθεια για την αδειοδότηση. Το ηλεκτρονικό μητρώο που μας φορέσατε αφού λυσσομανούσατε για χρόνια να περάσει, και τελικά είναι ένα έκτρωμα ηλεκτρονικού φακελώματος που καμία σχέση δεν έχει με τα παράνομα συνεργεία όπως λέγατε. Η λεγόμενη «γνωστοποίηση» που με μια απλή βεβαίωση μπορεί ο καθένας να ανοίγει συνεργείο, αυτό και αν είναι πάταξη των «παράνομων» συνεργείων που σας κόφτει.

$1ü  Η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι η παράταξη που την υποστηρίζει το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.   Έχει θέσεις για τα προβλήματα, και πλαίσιο πάλης για τους αγώνες και καλεί κάθε συνάδελφο, άσχετα με την πολιτική του τοποθέτηση, σε μέτωπο απέναντι στα περιβλήματα με κριτήριο τις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Άλλοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το «κομματικό τους σακάκι» κατά περίπτωση και ανάλογα με την συγκυρία. Ο πρόεδρος εμφανίζεται στην ΕΟΒΕΑΜΜ «ενωτικός» και υπερκομματικός και στην ΓΣΕΒΕΕ επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Μια παράταξη που συγκροτεί μαζί με την ΠΑΣΚΜΜΕ την εκεί πλειοψηφία, παρότι πριν το προηγούμενο συνέδριο της συνομοσπονδίας ήταν στα μαχαίρια. Είναι αυτός που «έσυρε τον χορό» για να ματαιωθεί η μοναδική κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ τα τελευταία χρόνια, ανατρέποντας ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της συνομοσπονδίας. Όποιος αγνοεί την συγκεκριμένη απόφαση, ας απευθυνθεί στον πρόεδρο της ΕΟΒΕΑΜΜ που είναι και γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, να του πει που την καταχώνιασε.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τον «βίο και την πολιτεία» της πλειοψηφίας της διοίκησης που βρίσκεται μακριά από τα συμφέροντα και τις ανάγκες των συναδέλφων μηχανικών. Κριτήριο της στάσης μας είναι η αγωνιστική διεκδίκηση και η συλλογική πάλη. Την απάντηση στην πλειοψηφία και την τακτική της θα την δώσει η ανάπτυξη της δράσης για τα προβλήματα οι κοινοί αγώνες με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σε αυτό το γήπεδο η πλειοψηφία της διοίκησης δεν είναι ικανή να σκοράρει.

Εκ μέρους της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επισκευαστών Αυτοκινήτου

Μόφορης Γρηγόρης

Καφεντζής Φώτης

Χρήσιμες Συνδέσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ

 

 

 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 • Ο.Β.Σ.Α
 • Πατούσα 3 106 77 Αθήνα
 • Τηλ: 210 3809327 Fax: 210 3818740
 • email : obsagr@gmail.com 
 • site : www.obsa.gr

 

E.O.B.E.A.M.M ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 

Καποδιστρίου 24 106 82 Αθήνα

Τηλ : 210 5138913 

email : eoveamm@acsmi.gr

site : www.eoveam.gr

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αραβαντινού 5Ε 45 444 Ιωάννινα

Τηλ : 26510 61003

email : somateio.arximidis@gmail.com

blog : http://somateio-arximidis.blogspot.gr/

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ζάρρα 20 47 100 Άρτα

Τηλ : 26810 27992 Fax : 26810 27992

email : mpaniaskostas@gmail.com

 

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 183-185 Αθήνα

Τηλ. 210-5152573 / fax 210-5154930

e-mail: sheae@otenet.gr

 

Επικοινωνία

Αλαμάνας 7, Τ.Κ. 10441, Κολωνός

Tηλέφωνο: 210 52 25 233

Email: info@sisema.gr - sisema.silogos@gmail.com

Ώρες επικοινωνίας: 8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Βρείτε μας στο Facebook