Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ
3 ΙΟΥΝΗ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

3 ΙΟΥΝΗ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

Κανείς συνάδελφος να μην λείψει. Τώρα να διεκδικήσουμε κατάργηση προκαταβολής...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ

Συνάδελφε, γίνε μέλος του ΣΙΣΕΜΑ απόκτησε πρόσβαση στην τεχνογνωσία και μάθε...

ΣΙΣΕΜΑ

ΣΙΣΕΜΑ

Συνάδελφε, γίνε μέλος του ΣΙΣΕΜΑ απόκτησε πρόσβαση στην τεχνογνωσία και μάθε...

Μέχρι την 31η Μαίου η συμπλήρωση του Η.Μ.Α

Μέχρι την 31η Μαίου η συμπλήρωση του Η.Μ.Α

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού...

 • ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! ΓΙΑ...

  Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 05:22
 • 3 ΙΟΥΝΗ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

  Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 14:06
 • ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:25
 • ΣΙΣΕΜΑ

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:20
 • Μέχρι την 31η Μαίου η συμπλήρωση του Η.Μ.Α

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:14

Tο περιοδικό μας

episkevastisbanner1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΙΣΕΜΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 

Συναδέλφισες και συνάδελφοι, σας καλοσορίζουμε στην ετήσια τακτική συνέλευση του συλλόγου μας.

Διανύουμε τον 6ο χρόνο της μεγαλύτερης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας αλλά και οι υπόλοιπες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

            Ακούγονται φωνές για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση,εμείς πρέπει να σκεφτούμε ανάπτυξη από ποιον και για ποιόν?Για το λαό ή για τους μονοπωλιακούς ομίλους που σαρώνουν τα πάντα εκεί που δραστηριοποιούνται, αφορολόγιτα ή ακόμα και με επιδοτήσεις παχτολών εκατομμυρίων ή και μειωμένων ενεργειακών τιμολογίων πετρελαίου,ρεύματος και φυσικού αερίου.

            Δεν περιμένουμε τίποτα οι ΕΒΕ από το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα που θα διαμορφωθεί όπως λένε και πανηγυρίζουν.Κεφάλαια για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζές τους θα είναι, γι αυτούς θα είναι οι καλύτερες μέρες.Για μια χούφτα κοράκια που ρουφάνε το αίμα του λαού και δεν διστάζουν να πατήσουν πάνω σε πτώματα.

           Ξέρουμε που οδήγησαν οι αναδιαρθρώσεις που επιταχύνθηκαν με τα μνημόνια.Στα βάρβαρα αντιλαικά μέτρα και στην εξαθλίωση.Το ίδιο θα γίνει και με τα νέα μέτρα,όποιο μείγμα και να ακολουθήσουν στην οικονομία.Διαχείρηση θα είναι στα πλαίσια αυτού του συστήματος δηλαδή προς όφελος του μονοπωλίου σε βάρος του αυτοαπασχολούμενου, σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

            Η κατάσταση που έχει επιβληθεί από τα μονοπώλια με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και την υλοποίηση των αντιλαϊκών κυβερνήσεων είναι αρνητική για τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.

          Συνεχίζεται ραγδαία η επιδείνωση της θέσης των φτωχών ΕΒΕ μαζί με την εργατική τάξη και την νεολαία αφού είμαστε μόνιμα και σταθερά στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί υλοποιούνται με σχέδιο από την κυβέρνηση ενώ νέα μέτρα θεσπίζονται και νέα κυβερνητική επίθεση ετοιμάζεται.

          Έτσι με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και βιοτεχνιών, χιλιάδων επαγγελματιών, που δεν αντέχουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, την αναδουλειά και τα πολλαπλά χαράτσια που παίρνονται για να διαχειριστεί η κρίση σε όφελος του κεφαλαίου.

          Η τάση αυτή στην αγορά έχει διαμορφώσει το ασφυκτικό τοπίο στο οποίο παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Η μαζική εισβολή των μονοπωλίων σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, τα κυβερνητικά μέτρα που ενισχύουν την εισβολή αυτή όπως η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, η εκκαθάριση κάθε εμποδίου όπως απαιτούν οι μεγάλοι μονοπωλιακή όμιλοι, μαζί με τους απανωτούς φόρους, τα χαράτσια, τις δυσβάσταχτες εισφορές, το κόστος λειτουργίας και την αναδουλειά, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από κάθε αυτοαπασχολούμενο.

          Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της αρνητικής θέσης που έχει βρεθεί η ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια, με τους ανέργους να πλησιάζουν τα 2.000.000 και χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους ή κακοπληρωμένους.

          Οι μικροί αυτ/νοι ΕΒΕ δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά ανάκαμψη της αγοράς όταν ο τζίρος είναι ανύπαρκτος και οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι, η νεολαία και οι γυναίκες βιώνουν κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης. Η μοίρα μας, η ύπαρξή μας είναι συνδεδεμένη με την μοίρα, την κατάσταση και το βιοτικό επίπεδο  των φυσικών μας συμμάχων.

          Το σύνθημα εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά ήταν και παραμένει επίκαιρο.

          Για τον λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι στη λογική που προβάλει και διεκδικεί η ΕΣΕΕ για μείωση μισθών στους εργαζόμενους για να μην αφανισθούν οι μικρέμποροι, όπως υποστηρίζουν οι ξεπουλημένοι. Η λογική αυτή ενισχύει μόνο τους μεγάλους, τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα, αυτοί έχουν συμφέρον να μειώσουν το λεγόμενο εργοδοτικό κόστος και να απασχολούν εργαζόμενους λάστιχο με μισθούς πείνας

        Δεν ξεχνάμε τη στάση του περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχων της Αττικής για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Ενιαία στάση έχουν με τη Κυβέρνηση, κάνουν διαβουλεύσεις για να πείσουν τους εμπόρους και τους άλλους κλάδους πόσο καλό είναι να δουλεύουν κάθε μέρα όλη μέρα. Ότι θα ενισχυθεί η αγορά με χάπενινγκ με λευκές νύχτες και πανηγύρια. Όμως όπου έγιναν αυτά αποδείχτηκε πολύ γρήγορα ότι ήταν όνειρα «λευκής νύχτας». Ο τζίρος αυξήθηκε για ελάχιστους μεγαλεμπόρους ενώ χιλιάδες μικροί έβλεπαν τα έξοδά τους, να πολλαπλασιάζονται χωρίς κανένα όφελος στο εισόδημά τους.

          Δεν ξεχνάμε ότι συνέβαλαν με συγκεκριμένα μέτρα περιφέρεια και δήμοι να ενισχυθούν τα μονοπώλια σε βάρος των μικρών, διαθέτοντας συγκοινωνίες που οδηγούν στα εμπορικά κέντρα, βελτιώνοντας το δίκτυο μεταφοράς, με διαφημίσεις που οδηγούν τον κόσμο σε mall και εμπορικά κέντρα σε βάρος των μικρών της περιφέρειας.

          Έτσι δήμαρχοι όλων των πολιτικών αποχρώσεων στην Αττική επιβάλουν δυσβάσταχτα χαράτσια, πανάκριβα δημοτικά τέλη στα συνεργεία αυτοκινήτων και σε άλλες βιοτεχνίες.

         Για αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους πρέπει οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ να τους γυρίσουμε την πλάτη. Έχουμε ράμματα για την γούνα τους, να τους τιμωρήσουμε, να στηρίξουμε αγωνιστές στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Γιατί και με αυτό τον τρόπο μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. Μπορούν να βγουν πιο ισχυρές οι δυνάμεις εκείνες που αντιπαλεύουν αυτή την κατάσταση.

Συνάδελφοι, -σες,

            Είναι καθήκον του αντιμονοπωλιακού κινήματος η αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δράση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών ΓΣΕΒΕΕ- ΕΟΒΕΑΑΜ των οποίων η δράση στέκεται στο ότι αποτελούν εμπόδιο για την οργάνωση του κινήματος συμφωνόντας άμεσα ή έμεσα με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, γι αυτό και πρέπει να τους βάλουμε στην άκρη.

            Η πλειοψηφία που διοικεί την ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν ξαφνικά να αποδείξουν ότι «υπάρχουν και παλεύουν» για τα δικαιώματα των ΕΒΕ. Ότι δεν ενδιαφέρονται μόνο για τις εκλογές όταν γίνονται, και για να λειτουργούν σαν συνομιλητές των κυβερνήσεων και εργαλεία των μονοπωλίων. Εμείς όμως ξέρουμε ότι έχουν ευθύνη που το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, της αναμονής και της αυταπάτης, έχουν ευθύνη για το χαμηλό ποσοστό συναδέλφων που συμμετέχουν.

          Μερικές χιλιάδες χαρτόνια στις κολώνες με αγωνιστικές κορόνες της ΓΣΕΒΕΕ ορισμένες παρεμβάσεις στα κανάλια και λεκτικές εξάρσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτοί οι ίδιοι είναι που:

$1·       Συμμετείχαν σε κάθε μορφή διαβούλευσης και κοινωνικό διάλογο.

$1·       Που με την στάση τους νομιμοποίησαν κάθε μέτρο που πάρθηκε και σε αρκετά πρωτοστάτησαν για να περάσει.

$1·       Που πέρασαν αυταπάτες στους ΕΒΕ περί «ανταγωνιστικότητας», «καινοτομίας» και «αειφόρου ανάπτυξης» για την «Ε.Ε. των εκατομμυρίων καταναλωτών ακόμα και φέτος με τα 17 εκατομμύρια των τουριστών.

$1·       Που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία ΚΕΚ, εκμεταλλεύτηκαν τους εργαζόμενους σ΄ αυτά και έστρεψαν τις ομοσπονδίες και αρκετά σωματεία στο κυνήγι διάφορων επιμορφώσεων, χρηματοδοτήσεων, συνδεδεμένα πολλά από αυτά με τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.

$1·       Αρνούνται να δουν τις αιτίες της κρίσης, δεν προετοίμασαν τους συναδέλφους για τα μέτρα που έρχονταν στην ουσία έβαζαν και βάζουν πλάτη στην πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους και τα πολυκαταστήματα.

$1·       Καλλιεργούν αυταπάτες ότι μια άλλη διαχείριση  στα πλαίσια της Ε.Ε. με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο θα είναι ευνοϊκή για τους φτωχούς ΕΒΕ

  Καλλιεργούν την λογική ότι πρέπει σήμερα που είναι η κατάσταση τόσο δύσκολη να παραμερίσουμε ότι διαφορές έχουμε και να πάμε «όλοι μαζί». Εννοούν να συμβάλλει το συνεπές αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα να ξεπλυθούν οι αμαρτίες τους. Να τους δώσουν οι χιλιάδες ΕΒΕ άφεση για να τους μπερδέψουν ακόμα περισσότερο. Όταν μιλάνε για ενότητα εννοούν από τα πάνω, μαζί δηλαδή με τους μεγάλους εμπόρους και ορισμένους ενδεχομένως «υγιείς» επιχειρηματίες. Γι’ αυτό «ανοίγουν» τα καταστατικά για Α.Ε. όπως στο ΣΑΤΑ και άλλους κλάδους ή έχουν συνδρομή στα σωματεία της τάξης των εκατοντάδων ευρώ.Εμείς όμως ξέρουμε ότι με όλους αυτούς δεν έχουμε τίποτα κοινό. Όσο αυτοί δυναμώνουν εμείς  θα καταστρεφόμαστε.

Υπηρετούν «δογματικά» τον στρατηγικό τους στόχο: Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που υπάρχουν στην Ελλάδα, «αποτελούν διαρθρωτικό πρόβλημα» για την οικονομία, είναι σαφές ότι πρέπει να καταστραφούν.

          Η καταστροφή αυτή υλοποιείται βίαια με τα μέτρα που παίρνουνε. Τους ενδιαφέρει να διαμορφώσουν μεγάλους ομίλους «ανταγωνιστικούς» όπως λένε, όπου θα αξιοποιούν τα φιλέτα που υπάρχουν και όπου θα δουλεύουν εργαζόμενοι με μισθούς πείνας. Αυτός είναι ο στόχος της ανταγωνιστικότητας που θέλουν να πετύχουν. Στη λογική αυτή δεν χωράει αυτοαπασχολούμενος χωρίς υποδομή, όπως λένε, χωρίς κεφάλαια, χωρίς λογιστήριο χωρίς «να μπορεί να πληρώσει το ταμείο του» όπως δήλωσε κυνικά ο υποδιοικητής του ΟΑΕΕ.

Αυτή η εξέλιξη θα τσαλαπατήσει μισθωτούς και μικρούς ΕΒΕ. Δεν χωράμε στα σχέδιά τους, ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας, που θα δουλεύουν με μισθούς πείνας, σαν απασχολούμενοι, μισοάνεργοι χωρίς δικαιώματα.

Αυτό είναι το «όραμά» τους αυτός είναι ο εφιάλτης μας.

        Στη λογική αυτή της ανάπτυξης της οικονομίας συσπειρώνονται οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, η περιφερειακή διοίκηση, οι δήμοι και ο ξεπουλημένος κυβερνητικός συνδικαλισμός.

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

      Συνάδελφοι-ες κλείνοντας την δεύτερη χρονιά της νέας διοίκησης δώσαμε μάχες και είχαμε αποτελέσματα.Κύρια δεν συμβιβαστίκαμε με τις δυσκολίες και κάναμε προσπάθεια να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους κοντά στο σωματείο.Συνεχίσαμε όπως και στο πρώτο χρόνο τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς των συναδέλφων.Εχει γίνει καταγραφή πάρα πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στις διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου που βρίσκονται τα συνεργεία.Η συνεχείς παρουσία μας στους χώρους δουλειάς φαίνεται να εξαφανίζει την παλαιότερη άποψη που είχαν οι συνάδελφοι ακόμα και για την ύπαρξη του συλλόγου.

     Συνεχίζουμε να είμαστε σχεδόν σε καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε στον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, είμαστε σε επαφή χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που έχουμε μέσω διαδυκτίου με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του ΣΙΣΕΜΑ με καθημερινή ενημέρωση και πλούσιο υλικό για τις τρέχουσες εξελίξεις νομοθετικού περιεχομένου, φορολογικού και ασφαλιστικού. Αμεση επικοινωνία και ενημέρωση μέσω e-mailαλλά και μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορούν να γίνονται άμεσα ερωτήσεις και να απαντηθούν.Τέλος με τα τηλέφωνα και μηνύματα στα κινητά των συναδέλφων.

Συνεχίσαμε την οργάνωση συσκέψεων για τα τρέχοντα ζητήματα όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, τρέχουσα νομοθεσία.

Καθιερώσαμε την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ τουλάχιστον μια φορά τον μήνα με τις συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές με την δυνατότητα ενεργής συμμετοχής όλων των συναδέλφων.

Εδώ έχουμε το φαινόμενο να υπάρχουν 10-15 συνάδελφοι στο ΔΣ και να λείπουν συστηματικά μέλη της διοίκησης απαξιώνοντας την λειτουργία του Διοικητικού συμβουλίου.

Οργανώσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά παιδική γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων, με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και με μεγάλη συμετοχή παιδιών και συναδέλφων. Η μεγάλη ανταπόκριση μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε και να καθιερωθεί η γιορτή ως θεσμός.

   Συνεχίσαμε το συμάζεμα των οικονομικών του σωματείου,βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ο σύλλογος δεν έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω με ούτε ένα ευρώ ενώ αντιθέτος έχει αναστρέψει την οικονομικά εισβάρος του κατάσταση. Παρόλα αυτά η οικονομική κατάσταση του συλλόγου εξακολουθεί να παραμένει δυσμενής.

   Προκαλέσαμε σε κοινή σύσκεψη τα αδελφά κλαδικα σωματεία της Αττικής για ανταλαγή απόψεων και οργάνωση της πάλης.

   Συμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις που έγιναν από το ταξικό διεκδικητικό κίνημα με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ και της τοπικής ομοσπονδίας ΟΒΣΑ. Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις που απόφάσισε το ΔΣ και οι συνάδελφοι στις συσκέψεις που έγιναν.

   Συμετείχαμε σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ και απαιτήσαμε να θεωρηθούν βιβλιάρια υγείας συναδέλφων με χρέη προς το ταμείο λόγο της κρίσης για δικαίωμα στην υγεία.Ως ΔΣ θεωρούμε την υγεία ως αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

   Στοχευμένα ένα κόσμο που έχει πληρώσει 20-30 χρόνια ασφάλισης με αδυναμία των τελευταίων 3-4 χρόνων να πληρώσει λόγο κρίσης, να τον πετάξει έξω από κάθε κοινωνική ασφάλιση όπως υγεία και σύνταξη. Πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν χρέη προς το ταμείο και η τοκογλυφική πολιτική του ταμείου έχει ανεβάσει το χρέος του κάθε συναδέλφου σε σημείο αδύνατο προς αποπληρωμή με συνέπεια να μένει ανασφάλιστος αυτός και η οικογένεια του.

   Οσον αφορά τα αποθεματικά των ταμείων τα έφαγε η συγκεκριμένη πολιτική του κεφαλαίου είτε με δανεισμούς άτοκους και μακροχρόνιους στο μεγάλο κεφάλαιο και μονοπωλειακούς ομίλους, αλλά και τζογάροντας στο χρηματιστήριο με χαριστική βολή τα δύο τελευταία κουρέματα  που δεν έμεινε τίποτα παίρνοντας τις αποφάσεις κρυφά σε ανύποπτο χρόνο.

   Συνεχίσαμε τις παρεμβάσεις σε δημάρχους που προσπαθούν να επιβάλουν χαράτσια όπως τέλος εισόδου-εξόδου από τα συνεργεία, ταμπέλες, αλλαγής χρήσεων κτλ.

Παρεμβάσεις σε υπουργεία και περιφέρεια για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αλλάγή χρήσης γης, για την βελτίοση της νομοθεσίας αναφορικά με το υγραέριο όπως κατάργηση πυράντοχου τοίχου στο χώρο του συνεργείου καθώς επίσης για την πιστοποίηση εξαρτημάτων φυσικού αερίου. Συμετείχαμε στις 2 κλαδικές εκθέσεις με δικό μας περίπτερο.

   Συνάδελφοι-ες

   Δε σταματήσαμε ούτε λεπτό αν παλεύουμε για όλα τα προβλήματα του κλάδου μας.Καταφέραμε πολλά αλλά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ. Αν θέλουμε να κρίνουμε συνολικά την δράση μας, έχουμε να πούμε ότι οι βάσεις που βάλαμε την πρώτη χρονιά να μετατραπεί ο σύλλογος σε μετερίζι του αγώνα, σε αποκούμπι κάθε συναδέλφου και να προσανατολιστούμε σε αγωνιστική δράση γίνονται πιο ισχυρές.

Αυτή την ευθύνη χρειάζεται να την αναλάβουμε και να βελτιώσουμε τη δουλειά μας. Ζητάμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που :

     Θα έχει αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση

     Θα διεκδικεί με κάθε τρόπο τα θέματα που μας αφορούν

     Θα απορρίπτει και θα ξεσκεπάζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που εξαπατούν και αφοπλίζουν τις συνειδήσεις

     Θα συνεχίζει την παρακαταθήκη των κοινωνικών κατακτήσεων. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε δίχος σκληρό και πολύχρονο αγώνα για τα διακιώματα μας

     Θα εκφράζει κάθε συνάδελφο που θέλει να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο

     Θα συζητά και θα συγκεντρώνει την πείρα που μας μεταφέρουν όλοι οι συνάδελφοι για τις αιτίες αλλά και τα αποτελέσματα της κρίσης για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα για την αντιμετώπιση τους

     Πιστεύουμε ότι στο συνδικαλισμό και γενικότερα στη ζωή δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, ούτε αυθεντίες. Μόνο η μαζικ΄λη συμμετοχή μας στην δράση μας δείχνει ποια είναι η σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε

   Θα δίνουμε το χέρι μας σε όσους το απλώνουν

$1-      Να βελτιώσουμε τη λειτουργία των σωματείων, να φτάσουμε σε κάθε συνάδελφο. Να παίρνουμε πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα, για κάθε συνάδελφο που χρειάζεται βοήθεια.

$1-      Να κάνουμε εγγραφές βοηθώντας τους νεότερους συναδέλφους να αποκτήσουν αγωνιστική πείρα.

$1-      Να αγκαλιάσουμε με πρωτοβουλίες αλλά και πρακτικά κάθε συνάδελφο που αναγκάστηκε να κλείσει τα βιβλία του για να πηγαίνει ένα πιάτο φαί στο σπίτι του.

          Η κατάσταση στο κίνημα δε θα είναι στάσιμη. Η οξύτητα των προβλημάτων θα πυροδοτεί αντιδράσεις. Είναι δική μας ευθύνη να είμαστε έτοιμοι αυτές οι αντιδράσεις να μην πάνε χαμένες

Αιχμή της πάλης το επόμενο διάστημα πρέπει να αποτελέσουν τα ζητήματα με τα χρέη όπως και αν εκφράζονται. Αυτό απασχολεί τον κάθε συνάδελφο. Είναι θέμα που έχει να κάνει με την αναδουλειά, τα μέτρα της κυβέρνησης, το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει, ακριβώς για να αδειάσει το χώρο για τους μεγάλους.

          Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα χρέη χιλιάδων συναδέλφων προς τον ΟΑΕΕ. Η αδυναμία δηλαδή χιλιάδων αυτ/νων ΕΒΕ, υπολογίζονται πάνω από 350.000 να πληρώσουν τις εισφορές τους. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοι δεν έχουν βιβλιάριο ασθενείας, δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς εξετάσεις, φάρμακα. Για πολλούς το ίδιο ισχύει και για τις οικογένειές τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο ΟΑΕΕ με εντολή της Κυβέρνησης προχώρησε το καλοκαίρι στην απειλή της κατάσχεσης με χιλιάδες σημειώματα. Δημιούργησαν το κέντρο είσπραξης για χρέη στον ΟΑΕΕ και απειλούν ακόμα και με φυλακίσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

          Το θέμα των ανασφάλιστων συναδέλφων, που κυρίως με την δική μας παρέμβαση έχει αναδειχθεί, δεν μπορεί να λυθεί με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία άλλωστε είναι για 4 μήνες, μόνο για 200.000 ανασφάλιστους και μόνο για εξετάσεις. Ούτε βέβαια με μέτρα τύπου «απορίας» με την παρέμβαση των Δήμων.

          Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νόμο με τον οποίο θα μειώσουν τις ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις, στη λογική ότι ο ΟΑΕΕ δεν βγαίνει.

Σοβαρό ζήτημα είναι η συνεχής φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, τα νέα μέτρα που παίρνουν. Και οι πλέον δύσπιστοι με εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων κατάλαβαν τι σημαίνει τα προηγούμενα μέτρα που πήραν με μείωση του αφορολόγητου, του αντικειμενικού προσδιορισμού την μείωση των φοροελαφρύνσεων. Χιλιάδες από εμάς βρεθήκαμε μέσα στο 2013 μπροστά σε ένα βουνό από χρωστούμενα (εκκαθάριση φόρου, ΦΑΠ, δόσεις). Αυτό θα ενταθεί με τις φετινές δηλώσεις που θα αφορούν το 2013, με το 26% από το πρώτο ευρώ, με την εξαφάνιση του αφορολόγητου ορίου, των φοροαπαλλαγών και τα αντικειμενικά κριτήρια και την αύξηση του φόρου αλληλεγγύης.

Ζήτημα σοβαρό που με έναν τρόπο αποτελεί το επιστέγασμα όλη της δουλειάς μας, της δράσης μας και της λειτουργίας μας, σαν αγωνιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα αποτελεί το ζήτημα της αλληλεγγύης σε κάθε συνάδελφο που υποφέρει, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, σίτισης που έχει κομμένο ρεύμα, που κινδυνεύει να του κατάσχουν το μαγαζί ή το σπίτι.Καταρχήν να εκτιμήσουμε ότι είμαστε πίσω στην οργάνωση αυτού του ζητήματος

Ακόμα δεν έχουμε καλή εικόνα, τι δυσκολίες έχουν τα μέλη μας, ενώ και εκεί που έχουν γίνει κάποια βήματα υπάρχει δυσκολία ολοκληρωμένης βοήθειας και παρέμβασης.

          Σοβαρό ζήτημα είναι επίσης ο συνάδελφος να μην ξεκόβει από το σωματείο όταν μένει άνεργος. Μας ενδιαφέρει να μένει στο πλάι του σωματείου να συμμετέχει στις διαδικασίες και χρειάζεται να λύσουμε πρακτικά προβλήματα και τυπικά ζητήματα που προκύπτουν.

     Το επόμενο διάστημα η δουλειά μας μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα αξιοποιώντας την πείρα που έχουμε αποκτήσει. Η πάλη μας για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι προσανατολισμένη ενάντια στα χαράτσια, τα φορολογικά μέτρα, για το καθολικό δικαίωμα στην ασφάλιση. Να αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες για να μην καταργηθούν τα δικαιώματα τους. Ολοι ξέρουμε ότι εργάζόμενοι χωρίς δουλειά μαγαζιά χωρίς λεφτά. Ταυτόχρονα εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με οποιοδήποτε τρόπο σε όποιον συνάδελφο έχει ανάγκη.

   Ζητάμε από όλους σας να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια του συλλόγου μας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΟΦΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 

  

Χρήσιμες Συνδέσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ

 

 

 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 • Ο.Β.Σ.Α
 • Πατούσα 3 106 77 Αθήνα
 • Τηλ: 210 3809327 Fax: 210 3818740
 • email : obsagr@gmail.com 
 • site : www.obsa.gr

 

E.O.B.E.A.M.M ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 

Καποδιστρίου 24 106 82 Αθήνα

Τηλ : 210 5138913 

email : eoveamm@acsmi.gr

site : www.eoveam.gr

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αραβαντινού 5Ε 45 444 Ιωάννινα

Τηλ : 26510 61003

email : somateio.arximidis@gmail.com

blog : http://somateio-arximidis.blogspot.gr/

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ζάρρα 20 47 100 Άρτα

Τηλ : 26810 27992 Fax : 26810 27992

email : mpaniaskostas@gmail.com

 

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 183-185 Αθήνα

Τηλ. 210-5152573 / fax 210-5154930

e-mail: sheae@otenet.gr

 

Επικοινωνία

Αλαμάνας 7, Τ.Κ. 10441, Κολωνός

Tηλέφωνο: 210 52 25 233

Email: info@sisema.gr - sisema.silogos@gmail.com

Ώρες επικοινωνίας: 8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Βρείτε μας στο Facebook