Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ

Συνάδελφε, γίνε μέλος του ΣΙΣΕΜΑ απόκτησε πρόσβαση στην τεχνογνωσία και μάθε...

ΣΙΣΕΜΑ

ΣΙΣΕΜΑ

Συνάδελφε, γίνε μέλος του ΣΙΣΕΜΑ απόκτησε πρόσβαση στην τεχνογνωσία και μάθε...

Μέχρι την 31η Μαίου η συμπλήρωση του Η.Μ.Α

Μέχρι την 31η Μαίου η συμπλήρωση του Η.Μ.Α

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού...

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Συνάδελφοι, δεν κάνουμε σεμινάρια για τα aircondition. Δεν υπάρχει καμία...

Επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ που πλήττονται από από την εξάπλωση του κορονοιού

Επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ που πλήττονται από από την εξάπλωση του κορονοιού

Αναδημοσίευση   Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που...

 • ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:25
 • ΣΙΣΕΜΑ

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:20
 • Μέχρι την 31η Μαίου η συμπλήρωση του Η.Μ.Α

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:14
 • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 20:41
 • Επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ που πλήττονται από από την εξάπλωση του κορονοιού

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 20:29

Tο περιοδικό μας

episkevastisbanner1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ/Σ ΣΙΣΕΜΑ 05/02/18

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ/Σ ΣΙΣΕΜΑ 05/02/18

Συνάδελφοι, σας καλωσορίζουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας.

Διανύοντας άλλο ένα χρόνο από την συγχρονισμένη οικονομική καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο της οποίας τις συνέπειες οι λαοί τις βιώνουν διαφορετικά από χώρα σε χώρα, με βαθύτερες τις συνέπιες στην Ελλάδα. Με θύματα τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις μέσω της φοροληστείας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ από την άλλη μια ελίτ απολαμβάνει όλο τον πλούτο που παράγεται.

Δεν περνάνε απαρατήρητες οι εξελίξεις στην οικονομία και σε πολιτικό επίπεδο αφού σχετίζονται άμεσα με την ζωή μας και την βιωσιμότητα των μαγαζιών μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχοντας διατηρήσει στο ακέραιο όλους τους αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα τρία μνημόνια που υπέγραψαν έφερε και την τρίτη αξιολόγηση που επί της ουσίας είναι άλλο ένα μνημόνιο. Οι μύθοι της «μεταμνημονιακής εποχής» είναι το νέο όπλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να ξεγελάσει το λαό. Κανένας δεν μιλάει για τους 400 και πλέον εφαρμοστικούς νόμους, την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την εξειδίκευση του πρόσφατα ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου με τα 94 προαπαιτούμενα. Όλα αυτά μαζί τα επόμενα που θα έρθουν, φανερώνουν ένα δυσοίωνο επαγγελματικό περιβάλλον για την βιωσιμότητα των μαγαζιών μας. Η αλήθεια είναι ότι η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση, η εκμετάλλευση που σπάει κόκκαλα, τα όσα βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες τους, συνθέτουν και τη λεγόμενη «επόμενη μέρα», είτε με «νέο πρόγραμμα» είτε χωρίς και με πανταχού παρόντα τα μνημόνια διαρκείας του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Όπως η «προηγούμενη», έτσι και η «επόμενη» μέρα έχει παροχές, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις για το κεφάλαιο, πλειστηριασμούς, χαράτσια, περιστολή του απεργιακού δικαιώματος για τους εργαζόμενους και το λαό. Αυτή είναι η «κανονικότητα» του σάπιου καπιταλισμού, σε ανάπτυξη και κρίση, που απαιτεί θυσίες δίχως τέλος από το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, ανεξάρτητα από τη φάση του οικονομικού κύκλου, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης. Γι' αυτό, άλλωστε, έχουν «μαζευτεί» τα ψέματα που έλεγαν παλιότερα, για «χρυσές εποχές» που θα έρθουν, είναι πιο συγκρατημένοι, «εκπαιδεύοντας» και το λαό να έχει πολύ χαμηλές προσδοκίες.

Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξειδικεύεται στην θωράκιση του νομικού οπλοστασίου του αστικού κράτους και των τραπεζικών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να σφίξει την θηλιά στη λαϊκή οικογένεια με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για 1η κατοικία, επαγγελματική στέγη και ότι άλλο θεωρούν ότι είναι εκποιήσιμο. Πλέον, στο ίδιο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα υπάγονται η ακίνητη και κινητή περιουσία, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όσο και για αυτές των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το μπαράζ των πλειστηριασμών που προγραμματίζουν οι τράπεζες για την τρέχουσα διετία 2018 - 2019, πέρα από το γεγονός ότι αυξάνουν τις πιέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά να καταθέσουν και το τελευταίο ευρώ που τους απέμεινε στα ταμεία των τραπεζών και του κράτους, διαμορφώνουν παράλληλα τις προϋποθέσεις για τη συγκέντρωση ακίνητης περιουσίας σε μεγάλα χαρτοφυλάκια και άλλους «επενδυτές» και «κοράκια», με στόχο την εκμετάλλευσή της για το κέρδος. Με την ψηφισμένη πλέον τροπολογία οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί «επεκτείνονται» και για οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία, με έναρξη εφαρμογής από την 1η Μάη 2018. Η ρύθμιση είναι αντίστοιχη με αυτή για τους πλειστηριασμούς που αφορούν στα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια, όπου βέβαια την πρώτη θέση θα έχουν οι τράπεζες, ακόμη και εάν ως «επισπεύδων» του πλειστηριασμού εμφανίζεται το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τη «συνοδευτική» υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, οι πλειστηριασμοί αυτοί θα διενεργούνται με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου και μάλιστα όπως αυτή θα προσδιορίζεται από τον δικαστικό επιμελητή ή από «πιστοποιημένο» εκτιμητή.

Τα παραπάνω ξεσκεπάζουν τα κάλπικα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι τάχα προστατεύεται η λαϊκή στέγη.

Έτσι κι αλλιώς και ο λεγόμενος «νόμος Κατσέλη», που ευθύς εξαρχής στεκόταν μακριά ή και απέναντι από τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, τροποποιήθηκε στη συνέχεια προς το χειρότερο.

Το όριο το οποίο υποτίθεται προστατεύει το «κεραμίδι» της φτωχής λαϊκής οικογένειας - αποκλειστικά και μόνο με δικαστική απόφαση - τοποθετείται σε επίπεδο εισοδήματος που δεν ξεπερνά τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης, προσαυξημένες κατά 70%», όπως αυτές προσδιορίζονται κάθε φορά από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ).

Τα ποσά αυτά, πριν από την τελευταία αναθεώρηση των στατιστικών δεδομένων, διαμορφώνονταν για τον άγαμο στα 13.906 ευρώ μεικτό εισόδημα το χρόνο και για το ζευγάρι στα 23.659 ευρώ, με προσαύξηση 5.713 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, όπως ρητά προβλέπεται, ακόμη κι έτσι, η ένταξη στη ρύθμιση της υποτιθέμενης προστασίας έχει ως όρο και προϋπόθεση «ο οφειλέτης να υπήρξε συνεργάσιμος», κατά την έννοια του «Κώδικα Δεοντολογίας» των τραπεζών. Ταυτόχρονα, η δικαστική προστασία στην πρώτη κατοικία συνδέεται με την απαλλοτρίωση οποιασδήποτε άλλης «ρευστοποιήσιμης περιουσίας» του οφειλέτη, όπως, για παράδειγμα, μιας δεύτερης κατοικίας ή ενός μικρού κομματιού γης κ.ο.κ.

Συνολικά στο ζήτημα της γενίκευσης των πλειστηριασμών βρίσκεται μια ακόμα επιβεβαίωση για το ποιος ωφελείται από την «ανάπτυξη», που προπαγανδίζουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα και ποιος τελικά θα κληθεί ξανά να πληρώσει το μάρμαρο, με δεδομένο ότι διακηρυγμένος στόχος είναι μέσα από τη διαδικασία αυτή να βρεθούν τα «περιθώρια» για αστικό κράτος και τράπεζες ώστε να τροφοδοτηθεί ο επόμενος κύκλος της επιδιωκόμενης καπιταλιστικής συσσώρευσης.

Όλα αυτά αποτελούν πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Το κράτος με τους μηχανισμούς του μας έχει επιβάλει την εξοντωτική φορολογία, με στρατηγικό στόχο να μας πετάξουν έξω από την αγορά για να έχουν τα μονοπώλια του κλάδου (κεντρικοί αντιπρόσωποι και άλλοι) μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα. Να μην ξεχνάμε ότι τώρα γι αυτούς είμαστε διαρθρωτικό πρόβλημα θέση που πλέον αποδέχεται και η ΓΣΕΒΕΕ διαχωρίζοντας τις επιχειρήσεις, σε επιχειρηματικότητα ανάγκης που το αναλύει λέγοντας ότι πρόκειται για επιχειρηματίες που έγιναν επιχειρηματίες ακριβώς επειδή δεν είχαν την επιλογή να βρουν μισθωτή απασχόληση. Πρόκειται για ατομικές επιχειρήσεις στις οποίες δεν απασχολούνται μισθωτοί εργαζόμενοι εκτός από μέλη της οικογένειας τα οποία είναι μη αμειβόμενα μέλη αυτών των οικογενειακών επιχειρήσεων. Είναι με άλλα λόγια αυτοαπασχολούμενοι με προσωπικό. Κατά κανόνα στις επιχειρήσεις αυτές, η πηγή εισοδήματος δεν είναι το κέρδος, όπως συμβαίνει στην κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά αποκλειστικά και μόνο η επιχειρηματική αμοιβή. Δείχνοντας ποια είναι η πρεμούρα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ συνεχίζει, κατά ένα παράδοξο τρόπο, αυτή η κατηγορία επιχειρήσεων επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα κατά το μεγαλύτερο διάστημα της οικονομικής κρίσης.

Αφού γίνονται ξεκάθαροι για το ότι βλέπουν σαν εμπόδιο τις μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να κλείσουν μιας και τις θεωρούν διαρθρωτικό πρόβλημα συνεχίζει στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Κος Καβαθας λέγοντας, η στρατηγική της ομοσπονδίας είναι σαφής: οι επιχειρήσεις αυτές και οι επιχειρηματίες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν αυτό που είναι: οιονεί μισθωτή απασχόληση. Αρκετά ξεκάθαρος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ για την συνέχεια αλλά και πως μας αντιμετωπίζουν τα μικρά μαγαζιά. Επειδή πρέπει λοιπόν να κλείσουμε αλλά να μην τους χαλάσουμε και τη σούπα συνεχίζει λέγοντας, άμεσης προτεραιότητας είναι να στηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας. Σε αυτό περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας, η θεσμοθέτηση του οποίου ήταν προϊόν πίεσης εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ μετά από σχετική μελέτη.

Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι μας θέλουν κλειστούς και χωρίς συνέπειες για την δική τους κοινωνική συνοχή και όλα να κυλάν ομαλά στην λεγόμενη κανονικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτή είναι η κανονικότητα της επόμενης μέρας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, μεγαλύτερο κομμάτι πίττας για τα μονοπώλια εξαθλίωση για μας και τις οικογένειες μας, τελειώνει την εισήγηση λέγοντας αυτή είναι μια πτυχή της δικής μας εκδοχής περί δίκαιης ανάπτυξης. Μετά από την τόσο αποκαλυπτική και κρυστάλλινη θέση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ για το πως θέλει τις μικρές επιχειρήσεις, περνάει στο ζουμί της εισήγησης αλλά και ποιους εκφράζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ. Συνεχίζει λέγοντας <<λοιπόν Θα ήθελα τώρα να αναφερθώ στη δεύτερη κατηγορία των μικρό μεσαίων επιχειρήσεων ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ, Η ΓΣΕΒΕΕ. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Κου Καββαθά για το ποιες επιχειρήσεις ενδιαφέρεται η ΓΣΕΒΕΕ τις οποίες τις ονομάζει επιχειρηματικότητα ευκαιρίας. Συνεχίζοντας μας λέει πως πρέπει να ιδρυθεί ένα αναπτυξιακό ταμείο με ειδικό σκοπό την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών αυτών των επιχειρήσεων. Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι ζητάνε μια σειρών μέτρων αναδιάρθρωσης αυτών των επιχειρήσεων όταν όμως από την άλλη για τις δικές μας μικρές και οικογενειακές ζητάνε λουκέτο και με την βοήθεια του κρατικού μηχανισμού.

Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει:

Η «δίκαιη» ανάπτυξη :

$1·        Δεν θα ξανανοίξει τα πάνω από 250.000 μαγαζιά που έκλεισαν.

$1·        Δεν θα ξαναδώσει τη 13η και 14η σύνταξη που έκοψαν.

$1·        Δεν θα ξαναβάλει τα χιλιάδες φάρμακα που κόπηκαν από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ.

$1·        Δεν θα δώσει πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων.

$1·        Δεν θα αλλάξει τους συντελεστές αναπλήρωσης που δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 192€, μετά από 35 χρόνια δουλειάς.

$1·        Δεν θα σβήσει τα χρέη που η κρίση τους δημιούργησε.

Στην ίδια ακριβώς γραμμή κινείται και η πλειοψηφία της ΕΟΒΕΑΜΜ βγαίνοντας μάλιστα από την αριστερή τσέπη του Καβαθά. Οι ευθύνες της ΕΟΒΕΑΜΜ είναι μεγάλες απέναντι στους συνάδελφους και στο κλάδο γενικά. Δεν έκανε και μάλιστα εσκεμμένα καμία κίνηση να φρενάρει ότι μέτρο βγήκε εναντίον του κλάδου, ούτε καν τις παράτυπες πιστοποιήσεις για τα φρέον που σκαρφίστηκαν κάποιοι να τα φορτώσουν στην πλάτη μας με όφελος χιλιάδων ευρώ γι αυτούς αλλά με χαμένους εμάς που μας βγάλανε άλλο ένα χαράτσι να πληρώνουμε. Όχι μόνο δεν έχει βγάλει άχνα για τα χαράτσια και τα μέτρα που μας κάτσανε στο σβέρκο αλλά επί της ουσίας τα αφήνει στο απυρόβλητο βγάζοντας ανακοινώσεις για το πως πρέπει να είμαστε νομότυποι απέναντι σε αυτά τα μέτρα. Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα το Η.Μ.Α το οποίο έγινε κατά απαίτηση των βιομηχάνων της ανακύκλωσης οι οποίοι το χρηματοδοτήσανε 100%. Στην ουσία είναι άλλο ένα μέτρο που βάζει εμπόδια στη λειτουργία των μικρών και οικογενειακών συνεργείων αφού τα αφήνει ευάλωτα απέναντι στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό μην έχοντας δυνατότητα στο σύνολο τους να προσαρμοστούν. Το ίδιο και για την διαχείριση αποβλήτων που στην ουσία είναι ένα φιάσκο και άλλο ένα πάγιο χαράτσι για τα μαγαζιά μας. Βάζουν στο στόχαστρο τις μικρές επιχειρήσεις όταν αυτοί που πραγματικά ρυπαίνουν ωκεανούς και υδροφόρους ορίζοντες λόγο της άναρχης παραγωγής στην οικονομία μένουν στο απυρόβλητο. Υποκριτική είναι επίσης και η νομοθεσία της Ε.Ε ο ρυπαίνων πληρώνει, έχουμε πρόσφατο παράδειγμα για το μολυσμένο νερό αλλά μιας και με το ναυάγιο στη Σαλαμίνα όχι μόνο δεν πληρώσανε αλλά πέρασε ο έλεγχος στους ίδιους τους εφοπλιστές.

Για όλα αυτά τα θέματα που είναι και επίκαιρα και καίνε τον κλάδο δεν ακούσαμε κουβέντα από την πλειοψηφία της ΕΟΒΕΑΜΜ. Τι κάνουν οι κύριοι της πλειοψηφίας; Παίζουν το βαποράκι της ΓΣΕΒΕΕ και της κυβέρνησης για να περνάνε τους νόμους με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος και αντιδράσεις. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια συμβιβασμένη φιλοκυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη οι οποίοι στέκονται χρήσιμοι βοηθοί στην υλοποίηση της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής νομοθεσίας για την εξόντωση μας. Πρέπει οι συνάδελφοι να έχουν επαφή με το σύλλογο να ενημερώνονται για όλα αυτά τα θέματα αλλά και για ποιος δουλεύει εναντίον των μαγαζιών μας. Όλους αυτούς πρέπει να τους απομονώσουμε να μπει μπροστά ένα διεκδικητικό κίνημα σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κόντρα στην φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβέρνησης Ε.Ε και των λοιπών αστικών θεσμών.

Με βάση τα παραπάνω θα κριθούν και οι ερχόμενες εκλογές του ΣΙΣΕΜΑ 26-27 Φεβρουαρίου. Οι συνάδελφοι να στηρίξουν την παράταξη Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μηχανικών Αυτοκινήτου. Είναι η παράταξη που έδωσε πνοή στον κλάδο και όχι να είναι ένα σωματείο σφραγίδα. Αγωνιστικά παλέψαμε με συνέπεια όλα τα μέτρα, είμαστε επί ποδός για το συμφέρον των μαγαζιών μας, με αμέτρητες περιοδείες στα μαγαζιά των συναδέλφων τις τελευταίες 2 θητείες που είμαστε Διοίκηση. Παρευρεθήκαμε στα υπουργεία για το θέμα της υγραεριοκίνησης, μετά από δική μας παρέμβαση καταργήθηκε το χαράτσι των 80 ευρώ από την άδεια κυκλοφορίας για την τοποθέτηση υγραερίου, δώσαμε μαχητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε μια σειρά από Δήμους για το χαράτσι τελών πεζοδρόμησης, καταγγείλαμε τη στάση της πλειοψηφίας της ΕΟΒΕΑΜΜ που βάλανε πλάτη για τις παράτυπες πιστοποιήσεις φρέον, που δεν υπάρχει καν κρατικός μηχανισμός για την κατάθεση τους ή ακόμα και επίσημη ύλη για τα συγκεκριμένα σεμινάρια. Εδώ πρόκειται για απάτη ολκής εις βάρος του κλάδου και ηθικός αυτουργός είναι η ΕΟΒΕΑΜΜ με τον πρόεδρο της σαν επικεφαλής.

Υπηρετούν «δογματικά» τον στρατηγικό τους στόχο: Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που υπάρχουν στην Ελλάδα, «αποτελούν διαρθρωτικό πρόβλημα» για την οικονομία, είναι σαφές ότι πρέπει να καταστραφούν.  

Είδαμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΕΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ και από κοντά φυσικά της ΕΟΒΕΑΜΜ που οδήγησε ο δρόμος του συμβιβασμού και του κοινωνικού διαλόγου με την κυβέρνηση και τους εταίρους. Εδώ να θυμίσουμε ότι Υιοθέτησαν από την αρχή την άποψη περί μπαταχτσήδων ΕΒΕ που η στάση τους οδηγεί τον ΟΑΕΕ στο λουκέτο. Συμπορεύτηκαν με τον ΣΕΒ σιγοντάροντας την κυβέρνηση.   Θέλουν να μας κάνουν να αποδεχτούμε την σφαγή των δικαιωμάτων μας. Είναι αφερέγγυοι, οι συνάδελφοι να τους γυρίσουν την πλάτη! 


 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Συνάδελφοι κλείνοντας άλλη μια δημιουργική θητεία δώσαμε μάχες και είχαμε και αποτελέσματα.  Κυρίως δεν συμβιβαστήκαμε με τις δυσκολίες και συνεχίσαμε την προσπάθεια να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους κοντά στο σωματείο. Συνεχίσαμε τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς των συναδέλφων. Έχει γίνει καταγραφή πάρα πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στις διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου που βρίσκονται τα συνεργεία, με τελευταίο παράδειγμα τον δήμο Αιγάλεω.     Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε στον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, είμαστε σε επαφή χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που έχουμε μέσω διαδικτύου με τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του ΣΙΣΕΜΑ με καθημερινή ενημέρωση και πλούσιο υλικό για τις τρέχουσες εξελίξεις νομοθετικού περιεχομένου, φορολογικού και ασφαλιστικού. Άμεση επικοινωνία και ενημέρωση μέσω e-mail αλλά και μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος με τα τηλέφωνα και μηνύματα στα κινητά των συναδέλφων και με την προσωπική επαφή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ

Συνεχίσαμε την οργάνωση συσκέψεων για τα τρέχοντα ζητήματα όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, τρέχουσα νομοθεσία.

Καθιερώσαμε την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ τουλάχιστον μια φορά τον μήνα με τις συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές με την δυνατότητα ενεργής συμμετοχής όλων των συναδέλφων.

Διοργανώσαμε δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης των συναδέλφων.

Εδώ έχουμε το φαινόμενο να υπάρχουν 10-15 συνάδελφοι στο ΔΣ και να λείπουν συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ της αντιπολίτευσης, απαξιώνοντας την λειτουργία του Διοικητικού συμβουλίου.

Συνεχίσαμε την ετησία γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων, με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και με πλούσια δώρα.  Συμμαζέψαμε τα οικονομικά του σωματείου, και μπορούμε να πούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι σε καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών. Παρόλα αυτά εμείς δεν εφησυχάζουμε.     Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις που έγιναν από το αντιμονοπωλιακό διεκδικητικό κίνημα με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ και της τοπικής ομοσπονδίας ΟΒΣΑ.   Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το ΔΣ και στις συσκέψεις που έγιναν.

Συμμετείχαμε σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΚΕΑΟ. Θεωρούμε την υγεία ως αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα.

Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν πληρώσει 20-30 χρόνια ασφάλισης και λόγο κρίσης και αναδουλειάς να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με συνέπεια να παραμένουν ανασφάλιστοι χωρίς περίθαλψη και σύνταξη. Πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν χρέη προς το ταμείο και η τοκογλυφική πολιτική του ταμείου έχει ανεβάσει στα ύψη το χρέος του κάθε ένα από εμάς σε σημείο αδύνατο προς αποπληρωμή παρ’ όλες τις ρυθμίσεις που εξαγγέλλουν και θεωρητικά υποτίθεται πως διευκολύνουν την αποπληρωμή, στην πράξη είναι αδύνατο να υλοποιηθούν, με συνέπεια να μένουμε ανασφάλιστοι εμείς και οι οικογένειες μας. Ακόμη και καρκινοπαθείς δεν μπορούν να έχουν τα φάρμακα τους.

Όσον αφορά τα αποθεματικά των ταμείων τα έφαγε η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική, είτε με δανεισμούς άτοκους και μακροχρόνιους στο μεγάλο κεφάλαιο και μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και τζογάροντας στο χρηματιστήριο με χαριστική βολή τα δύο τελευταία κουρέματα των αποθεματικών και την έλλειψη χρηματοδότησης. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα χρεοκοπημένο ασφαλιστικό ταμείο.    Συνεχίσαμε τις παρεμβάσεις σε δημάρχους που προσπαθούν να επιβάλουν χαράτσια όπως τέλος εισόδου-εξόδου από τα συνεργεία, ταμπέλες, αλλαγής χρήσεων, μεταφορά λαϊκών αγορών σε σημεία που δραστηριοποιούνται συνεργεία με τελευταίο παράδειγμα του Δήμου Αιγάλεω.

Παρεμβάσεις σε υπουργεία και περιφέρεια για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αλλαγή χρήσης γης, για την βελτίωση της νομοθεσίας αναφορικά με το υγραέριο όπως κατάργηση πυράντοχου τοίχου στο χώρο του συνεργείου καθώς επίσης για την πιστοποίηση εξαρτημάτων υγραερίου και φυσικού αερίου. Παρευρεθήκαμε σε κλαδικές εκθέσεις σε σχέση με το αυτοκίνητο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Συνάδελφοι,

Δε σταματήσαμε ούτε λεπτό να παλεύουμε για όλα τα προβλήματα του κλάδου μας. Καταφέραμε πολλά αλλά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ. Αν θέλουμε να κρίνουμε συνολικά την δράση μας, έχουμε να πούμε ότι οι βάσεις που μπήκαν με πολύ αγώνα έχουν γίνει πιο ισχυρές, ώστε ο σύλλογος να είναι μετερίζι αγώνα και αποκούμπι του κάθε συναδέλφου.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πιο αποφασιστικά για να συσπειρωθούν γύρω από το σύλλογο πιο πολλοί συνάδελφοι που μένουν ανοργάνωτοι και ασυνδικάλιστοι.

Χτίζουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με διεκδικητικό χαρακτήρα, θα ενημερώνει τους συναδέλφους και θα ξεσκεπάζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που εξαπατούν και αφοπλίζουν τις συνειδήσεις.

Θα έχουμε σαν εφόδιο την παρακαταθήκη των κοινωνικών κατακτήσεων. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε δίχως σκληρό και πολύχρονο αγώνα για τα δικαιώματα μας. Θα εκφράζει κάθε συνάδελφο που θέλει να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο. Θα συζητά και θα συγκεντρώνει την πείρα που μας μεταφέρουν όλοι οι συνάδελφοι για τις αιτίες αλλά και τα αποτελέσματα της κρίσης για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα για την αντιμετώπιση τους.

Πιστεύουμε ότι στο συνδικαλισμό και γενικότερα στη ζωή δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, ούτε αυθεντίες. Μόνο η μαζική συμμετοχή μας στην δράση δείχνει ποια είναι η σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Στόχος μας λοιπόν είναι:

  

$1·        Να βελτιώσουμε τη λειτουργία των σωματείων, ακόμη να δούμε την ενοποίηση των σωματείων του κλάδου. Να παίρνουμε πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα, για κάθε συνάδελφο που χρειάζεται βοήθεια.

$1·        Να κάνουμε εγγραφές βοηθώντας τους νεότερους συναδέλφους να αποκτήσουν αγωνιστική πείρα.

$1·        Να αγκαλιάσουμε με πρωτοβουλίες αλλά και πρακτικά κάθε συνάδελφο που αναγκάστηκε να κλείσει τα βιβλία του για να πηγαίνει ένα πιάτο φαί στο σπίτι του.

         

Σοβαρό ζήτημα είναι η συνεχής φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, τα συνεχόμενα μέτρα που παίρνουν και όλοι μας έχουμε βρεθεί σε ένα καθεστώς συνεχών ρυθμίσεων. Με την κατάργηση του αφορολόγητου, την αύξηση της φορολογίας στο 29%, την προκαταβολή φόρου στο 100% και το τέλος επιτηδεύματος. Όλα αυτά οδηγούν πολλούς από εμάς στο κλείσιμο των μαγαζιών και στην ανεργία. Ζήτημα σοβαρό που με έναν τρόπο αποτελεί το επιστέγασμα όλης της δουλειάς μας, της δράσης μας και της λειτουργίας μας, σαν αγωνιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα αποτελεί το ζήτημα της αλληλεγγύης σε κάθε συνάδελφο που υποφέρει, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, σίτισης που έχει κομμένο ρεύμα, που κινδυνεύει να του κατάσχουν το μαγαζί ή το σπίτι. Ακόμα δεν έχουμε καλή εικόνα, τι δυσκολίες έχουν τα μέλη μας, ενώ και εκεί που έχουν γίνει κάποια βήματα υπάρχει δυσκολία ολοκληρωμένης βοήθειας και παρέμβασης.

Σοβαρό ζήτημα είναι επίσης ο συνάδελφος να μην ξεκόβει από το σωματείο όταν μένει άνεργος. Μας ενδιαφέρει να μένει στο πλάι του σωματείου να συμμετέχει στις διαδικασίες και χρειάζεται να λύσουμε πρακτικά προβλήματα και τυπικά ζητήματα που προκύπτουν.

Το επόμενο διάστημα η δουλειά μας μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα αξιοποιώντας την πείρα που έχουμε αποκτήσει. Η πάλη μας για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι προσανατολισμένη ενάντια στα χαράτσια, τις κατασχέσεις, τα φορολογικά μέτρα, για το καθολικό δικαίωμα στην ασφάλιση.

Δεν είμαστε μόνοι μας, να ενωθούμε σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες. Όλοι ξέρουμε ότι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά σημαίνει μαγαζιά χωρίς λεφτά. Ταυτόχρονα εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με οποιοδήποτε τρόπο σε όποιον συνάδελφο έχει ανάγκη.

Ζητάμε από όλους σας να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια του συλλόγου μας και να πάρετε μαζικά μέρος στις εκλογές για την ισχυροποίηση του σωματείου στηρίζοντας την Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μηχανικών Αυτοκινήτου.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΜΟΦΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Χρήσιμες Συνδέσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ

 

 

 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 • Ο.Β.Σ.Α
 • Πατούσα 3 106 77 Αθήνα
 • Τηλ: 210 3809327 Fax: 210 3818740
 • email : obsagr@gmail.com 
 • site : www.obsa.gr

 

E.O.B.E.A.M.M ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 

Καποδιστρίου 24 106 82 Αθήνα

Τηλ : 210 5138913 

email : eoveamm@acsmi.gr

site : www.eoveam.gr

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αραβαντινού 5Ε 45 444 Ιωάννινα

Τηλ : 26510 61003

email : somateio.arximidis@gmail.com

blog : http://somateio-arximidis.blogspot.gr/

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ζάρρα 20 47 100 Άρτα

Τηλ : 26810 27992 Fax : 26810 27992

email : mpaniaskostas@gmail.com

 

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 183-185 Αθήνα

Τηλ. 210-5152573 / fax 210-5154930

e-mail: sheae@otenet.gr

 

Επικοινωνία

Αλαμάνας 7, Τ.Κ. 10441, Κολωνός

Tηλέφωνο: 210 52 25 233

Email: info@sisema.gr - sisema.silogos@gmail.com

Ώρες επικοινωνίας: 8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Βρείτε μας στο Facebook