Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ
ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31/3/21

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31/3/21

Το Δ.Σ του ΣΙΣΕΜΑ παρευρέθηκε στη κινητοποίηση στο υπουργείο οικονομικών για...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας κόντρα στον αυταρχισμό και την...

παρέμβαση στο υπ. Οικονομικών

παρέμβαση στο υπ. Οικονομικών

Να δοθεί άμεσα το επίδομα ειδικού σκοπούσε όλους τους συναδέλφους χωρίς...

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤ/ΤΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤ/ΤΩΝ

Συνάδελφοι η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική και στα συνεργεία αυτ/των.

 • ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31/3/21

  Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 13:30
 • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

  Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 13:53
 • παρέμβαση στο υπ. Οικονομικών

  Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 14:41
 • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤ/ΤΩΝ

  Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 06:21
 • ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! ΓΙΑ...

  Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 05:22

Tο περιοδικό μας

episkevastisbanner1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

      

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΛΑΜΑΝΑΣ 7 & ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ 47 ΚΟΛΩΝΟΣ Τ.Κ. 10441 ΤΗΛ.: 210 5225233 - FAX: 210 5248060 6936670388 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. info@sisema.gr Ιστοσελίδα: www.sisema.gr    Facebook:ΣΙΣΕΜΑ

Αριθ. Πρωτ. 6229                                                                               Αθήνα , 19-03-2020

_______________________                                                              _________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η Διοίκηση του ΣΙΣΕΜΑ τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και τις οικογένειές μας, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται σφόδρα τις τελευταίες εβδομάδες από την αναδουλειά λόγο του COVID-19 αλλά και από μια επικείμενη πιο βαθειά οικονομική κρίση που μπορεί να δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο της είδη ασθμαίνουσας καπιταλιστικής οικονομίας.

Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά να γίνονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις όπως σε supermarket, φαρμακεία και επείγουσα βοήθεια σε τρίτους, μας κάνει να αναρωτηθούμε με ποια αιτιολογία η κυβέρνηση δεν παίρνει την απόφαση να κλείσει τα συνεργεία αυτοκινήτων, μήπως για να αποφύγει ένα κόστος το οποίο θα κατανεμηθεί ολόκληρο στους μεγάλους ομίλους; Οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης από τα ίδια τα μέτρα της κυβέρνησης. Η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και των ματωμένων πλεονασμάτων την Υγεία του λαού, η πολιτική, δηλαδή, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, μπορεί να παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας που μας εμπιστεύονται την περιουσία τους, όμως δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Υγεία. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Μετά από την ανακοίνωση του ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ρωτάμε τι μέτρα πήρε η κυβέρνηση για τις κάθετες μονάδες εκεί που δουλεύουν συνάδελφοι δίπλα-δίπλα στα υπόγεια ακόμα και στις αίθουσες αναμονής που είναι σαν μικροί θάλαμοι μικροβίων; Τι έλεγχους έκανε η πολιτεία και τι μέτρα πήρε για την μη λειτουργία αυτών των αιθουσών που φυσικά δεν είναι δυνατό να τηρηθεί το μέτρο άνω των 2 μέτρων απόστασης. Το ίδιο ισχύει για τους σταθμούς διοδίων και για όλα τα ΚΤΕΟ με τους εργαζόμενους να δουλεύουν δίπλα ο ένας στον άλλο και στην αίθουσα αναμονής ή στους χώρους καπνίσματος να συνωστίζονται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων περιμένοντας την διεκπεραίωση του ελέγχου. Εξάλλου το να πάει κάποιος το αυτοκίνητο για τεχνικό έλεγχο δεν είναι μέσα στα προβλεπόμενα μέτρα της κυβέρνησης.

Συμφωνούμε με την απόφαση του Συνδέσμου Εισαγωγέων & Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων και εμείς από την μεριά μας απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των συνεργείων με την υπόδειξη της πολιτείας για την διασφάλιση της υγείας μας των οικογενειών μας αλλά και των γύρων μας.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της ομοσπονδίας ΕΟΒΕΑΜΜ για άλλη μια φορά φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων βγάζοντας ένα δελτίο τύπου πανικού ζητώντας από την κυβέρνηση το κλείσιμο των συνεργείων με ατομική ευθύνη χωρίς υποδείξεις και εξασφαλίσεις για τους συναδέλφους ή πως θα πληρωθούν τα υπέρογκα έξοδα που μας έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Αντίθετα η ΓΣΕΒΕΕ που γραμματέας της είναι ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ στις 16/3/20 για τις ΜΜΕ ζητάει ελαφρύνσεις για όσους κλείσουν με εντολή της κυβέρνησης.

Πολλά ερωτηματικά αφήνει το δελτίο τύπου της πλειοψηφίας της ΕΟΒΕΑΜΜ δημιουργώντας σύγχυση στον κλάδο, αναπαράγοντας φήμες για δήθεν κλειστά μαγαζιά ανταλλακτικών αφήνοντας τα συνεργεία χωρίς αντικείμενο εργασίας με στόχο να οδηγήσει συναδέλφους με ατομική πρωτοβουλία να κλείσουν τα μαγαζιά τους, χωρίς όμως η ΕΟΒΕΑΜΜ να διεκδικεί μέτρα ελάφρυνσης από τα προβλήματα που θα προκύψουν στους συναδέλφους κλείνοντας με ατομική ευθύνη τα μαγαζιά τους.

Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την επιδημία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

$1·         Το άμεσο κλείσιμο των συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων με υπόδειξη της κυβέρνησης με όλες τις προϋποθέσεις για οικονομικές ελαφρύνσεις και ευεργετήματα για όλες τις μικρές επιχειρήσεις.

$1·         Άμεση πρόσληψημόνιμων και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας.Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ.Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

$1·         Άμεσα να προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης. Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.

$1·         Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό.

Ιδιαίτερα για τους συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι μπορεί να βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε καθεστώς προφύλαξης ή ακόμα και να νοσήσουν

Διεκδικούμε:

$1·         Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια του ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

$1·         Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων για το 4μηνο σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.

$1·         Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο.

$1·         Την διαγραφή τόκων, προστίμων και μέρος το κεφαλαίου για χρέη σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

$1·         Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους.

$1·         Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.

$1·         Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Μόφορης Γρηγόριος                                                                            Φραγκιουδάκης Αναστάσιος

Χρήσιμες Συνδέσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ

 

 

 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 • Ο.Β.Σ.Α
 • Πατούσα 3 106 77 Αθήνα
 • Τηλ: 210 3809327 Fax: 210 3818740
 • email : obsagr@gmail.com 
 • site : www.obsa.gr

 

E.O.B.E.A.M.M ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 

Καποδιστρίου 24 106 82 Αθήνα

Τηλ : 210 5138913 

email : eoveamm@acsmi.gr

site : www.eoveam.gr

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αραβαντινού 5Ε 45 444 Ιωάννινα

Τηλ : 26510 61003

email : somateio.arximidis@gmail.com

blog : http://somateio-arximidis.blogspot.gr/

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ζάρρα 20 47 100 Άρτα

Τηλ : 26810 27992 Fax : 26810 27992

email : mpaniaskostas@gmail.com

 

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 183-185 Αθήνα

Τηλ. 210-5152573 / fax 210-5154930

e-mail: sheae@otenet.gr

 

Επικοινωνία

Αλαμάνας 7, Τ.Κ. 10441, Κολωνός

Tηλέφωνο: 210 52 25 233

Email: info@sisema.gr - sisema.silogos@gmail.com

Ώρες επικοινωνίας: 8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Βρείτε μας στο Facebook