Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ

episkevastisbanner1

ΑΦΙΣΑ ΣΙΣΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΦΙΣΑ ΣΙΣΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνάδελφοι οι εκλογές θα πραγματοποιθούν στα γραφεία του συλλόγου 14 & 15...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΣΕΜΑ 14 & 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΣΕΜΑ 14 & 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Οι εκλογές στο ΣΙΣΕΜΑ θα πραγματοποιηθούν στις 14 & 15 Ιουνίου 2021...

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31/3/21

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31/3/21

Το Δ.Σ του ΣΙΣΕΜΑ παρευρέθηκε στη κινητοποίηση στο υπουργείο οικονομικών για...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας κόντρα στον αυταρχισμό και την...

παρέμβαση στο υπ. Οικονομικών

παρέμβαση στο υπ. Οικονομικών

Να δοθεί άμεσα το επίδομα ειδικού σκοπούσε όλους τους συναδέλφους χωρίς...

 • ΑΦΙΣΑ ΣΙΣΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

  Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 05:29
 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΣΕΜΑ 14 & 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

  Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 06:13
 • ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΣΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31/3/21

  Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 13:30
 • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

  Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 13:53
 • παρέμβαση στο υπ. Οικονομικών

  Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 14:41

Tο περιοδικό μας

episkevastisbanner1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ

Παρατηρήσεις της επιτροπής του ΣΙΣΕΜΑ για τον καθορισμό όρων και προϋποθέσεων έναρξης λειτουργίας των συνεργείων που εκτελούν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε ηλεκτρικά οχήματα.

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΛΑΜΑΝΑΣ 7 & ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ 47 ΚΟΛΩΝΟΣ Τ.Κ. 10441 ΤΗΛ.: 210 5225233 - FAX: 210 5248060 6936670388 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. info@sisema.gr Ιστοσελίδα: www.sisema.gr    Facebook:ΣΙΣΕΜΑ

Αθήνα , 16-12-2020

Έχουν περάσει 2 χρόνια από την προηγούμενη επεξεργασία του προσχεδίου για τους όρους και προϋποθέσεις για την επισκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ακόμα δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.

Με αφορμή το προς επεξεργασία προσχέδιο που λάβαμε στα μέσα Νοεμβρίου του ’20,  διαπιστώνουμε πως δεν λήφθηκαν υπόψη  οι παρατηρήσεις του ΣΙΣΕΜΑ που έγιναν δια μέσου του Προέδρου Γρηγόρη Μόφορη με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής που δημιουργήθηκε από την ομοσπονδία με σκοπό την επεξεργασία του συγκεκριμένου προσχεδίου. Οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις γνωστοποιήθηκαν στην ομοσπονδία τόσο με την επιστολή που στάλθηκε στις 20/11/2018 όσο και με τις τοποθετήσεις στα διοικητικά συμβούλια και στις γενικές συνελεύσεις.

Είμαστε συνολικά αντίθετοι με το προσχέδιο που απ οτι φαίνεται γίνεται αποδεκτό από την πλειοψηφία της κλαδικής ομοσπονδίας ΕΟΒΕΑΜΜ, τα μέλη της οποίας συμφωνούν στα βασικά και δήθεν διαφωνούν στα επιμέρους καθώς ‘’φωτογραφίζουν’’ μεγάλα συμφέροντα και μεγάλες επιχειρήσεις κάνοντας την επισκευή των ηλεκτρικών αυτοκίνητων μονοπωλιακό προϊόν αφήνοντας απέξω τη συντριπτική πλειονότητα των επισκευαστών. Με την αναφορά στους  τεχνίτες δυο κατηγοριών δημιουργεί στην ουσία προϋποθέσεις ανέφικτες για την λειτουργία του μικρού και μεσαίου συνεργείου φτιάχνοντας νέες ειδικότητες που απαξιώνουν τα πτυχία μας.

Πιο συγκεκριμένα, μερικές από τις  παρατηρήσεις μας στο συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου:

$11.      Να μην αλλοιώνει τον χαρακτήρα του ήδη νόμιμου και αδειοδοτημένου συνεργείου.

$12.      Να ισχύουν οι υπάρχουσες άδειες λειτουργίας ,η περιβαλλοντολογική μελέτη και οι συμβάσεις αποβλήτων χωρίς να απαιτείται η έκδοση νέων.

$13.      Υπεύθυνος συνεργείου θα πρέπει να είναι ο κάτοχος της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος είτε μηχανικού αυτοκινήτων είτε ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων είτε τεχνολόγου οχημάτων.

$14.      Να υπάρχει η απαραίτητη σήμανση όταν βρίσκεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο χώρο του συνεργείου, χωρίς να υπάρχει η δέσμευση χώρου από τον ήδη υπάρχοντα χώρο του συνεργείου.

$15.      Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των μπαταριών  που στην προκειμένη περίπτωση είναι και το επικίνδυνο κομμάτι, υπάρχει ήδη η νομοθεσία που προβλέπει την σωστή διαχείριση σε περίπτωση αντικατάστασης ή προσωρινής εξαγωγής από το αυτοκίνητο.

$16.      Δεν μπορεί να είναι στοιχείο βασικού εξοπλισμού του συνεργείου ο σταθμός φόρτισης αλλά να είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκμεταλλευτή χωρίς να χρειάζεται μελέτη χώρου.

$17.      Κρίνουμε ανεδαφικό τον όρο για τον προαύλιο χώρο αναμονής για τον έλεγχο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου καθώς και τα ζητούμενα τετραγωνικά όπως και η χρήση κοντέινερ κρίνεται επικίνδυνη για τις κλιματολογικές συνθήκες κυρίως της Ελλάδας.

$18.      Διαφωνούμε με τον όρο σύμβασης με εταιρίες οδικής βοήθειας.

$19.      Από το άρθρο 7 πρέπει να αφαιρεθεί όλη παράγραφος 1, όπως και χρίζει διευκρίνησης η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου και βέβαια διαφωνούμε συνολικά με την παράγραφο 6  του ίδιου άρθρου.

$110.  Πουθενά δεν αναφέρεται στο προσχέδιο η μετατροπή ενός συμβατικού αυτοκινήτου σε αμιγώς ηλεκτρικό. Εκτιμούμε ότι θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο από τους εκμεταλλευτές συνεργείων όσο και από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Όσον αφορά για τους τεχνίτες οχημάτων για την συντήρηση και επισκευή των ηλεκτρικών οχημάτων, προτείνουμε τα εξής:

$11.      Δικαίωμα στην επισκευή – συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να έχουν οι μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων και οι τεχνολόγοι οχημάτων.

$12.      Διαφωνούμε με την θέσπιση κατηγοριών τεχνιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τάσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει επιμόρφωση στην εξέλιξη της τεχνολογίας όπως είναι και η ηλεκτροκίνηση. Όλη η νομοθεσία στα πτυχία μας χωρίς την δημιουργία νέας ειδικότητας τεχνιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

$13.      Η ύλη που θα επιλεχθεί για την εκπαίδευση των επισκευαστών θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες επισκευής αλλά και στην  εξέλιξη της τεχνολογίας.

 1. Τα προσόντα των εκπαιδευτών που θα κληθούν να εκπαιδεύσουν τους επισκευαστές θα πρέπει να είναι μηχανολόγοι ή ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ή τεχνολόγοι μηχανικοί οχημάτων με γνώση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με εμπειρία στη μετάδοση γνώσεων.
 2. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε το κόστος επιμόρφωσης θα πρέπει να το αναλάβει η πολιτεία όπως και η εκπαίδευση να μην μετατραπεί σε μια βιομηχανία πιστοποιήσεων και βεβαιώσεων που θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία, την καταστρατήγηση και υποβάθμιση των πτυχίων των επισκευαστών.
 3. Είναι απαράδεκτο να εξαρτάται η εκπαίδευση των τεχνιτών από τους εισαγωγείς και τους αντιπρόσωπους αυτοκινήτων.

Σας καταθέτουμε τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς της επιτροπής του ΣΙΣΕΜΑ που συντάχθηκε για την επεξεργασία και διαμόρφωση θέσεων για την ηλεκτροκίνηση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως εξαντλήσαμε το θέμα το οποίο χρήζει περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση

Είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινήσεις και εξηγήσεις με σκοπό την πραγματική λύση για την επισκευή και συντήρηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τα μέλη της επιτροπής του ΣΙΣΕΜΑ:

Μόφορης Γρηγόρης

Φραγκιουδάκης Αναστάσεως

Καφεντζής Φώτης

Μαλιώρας Βασίλης

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Μόφορης Γρηγόριος                                                               Φραγκιουδάκης Αναστάσιος

Χρήσιμες Συνδέσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ

 

 

 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 • Ο.Β.Σ.Α
 • Πατούσα 3 106 77 Αθήνα
 • Τηλ: 210 3809327 Fax: 210 3818740
 • email : obsagr@gmail.com 
 • site : www.obsa.gr

 

E.O.B.E.A.M.M ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 

Καποδιστρίου 24 106 82 Αθήνα

Τηλ : 210 5138913 

email : eoveamm@acsmi.gr

site : www.eoveam.gr

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αραβαντινού 5Ε 45 444 Ιωάννινα

Τηλ : 26510 61003

email : somateio.arximidis@gmail.com

blog : http://somateio-arximidis.blogspot.gr/

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ζάρρα 20 47 100 Άρτα

Τηλ : 26810 27992 Fax : 26810 27992

email : mpaniaskostas@gmail.com

 

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 183-185 Αθήνα

Τηλ. 210-5152573 / fax 210-5154930

e-mail: sheae@otenet.gr

 

Επικοινωνία

Αλαμάνας 7, Τ.Κ. 10441, Κολωνός

Tηλέφωνο: 210 52 25 233

Email: info@sisema.gr - sisema.silogos@gmail.com

Ώρες επικοινωνίας: 8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Βρείτε μας στο Facebook