Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ
9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΙΣΕΜΑ 2024

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΙΣΕΜΑ 2024

Ο ΣΙΣΕΜΑ στις 9 Φεβρουαρίου πηγαίνει ΝΟΧ για την ετήσια συνεστίαση. Σας...

Η φοροαφαίμαξη στην πράξη δείτε τον πίνακα

Η φοροαφαίμαξη στην πράξη δείτε τον πίνακα

Ενα από τα ψέματα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι «όσοι δήλωσαν τα...

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 11.30 π.μ. με συγκέντρωση στην...

8 ΝΟΕΜΒΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

8 ΝΟΕΜΒΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Για το επίμαχο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μεστόχο την...

Ο ΣΙΣΕΜΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ AUTOTEC EXPO 2023. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ F1c

Ο ΣΙΣΕΜΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ AUTOTEC EXPO 2023. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ F1c

Συνάδελφοι, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι...

 • 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΙΣΕΜΑ 2024

  Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 06:35
 • Η φοροαφαίμαξη στην πράξη δείτε τον πίνακα

  Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 13:56
 • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου.

  Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 12:35
 • 8 ΝΟΕΜΒΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

  Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 16:38
 • Ο ΣΙΣΕΜΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ AUTOTEC EXPO 2023. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ F1c

  Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 13:36

Tο περιοδικό μας

episkevastisbanner1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα νέα του ΣΙΣΕΜΑ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2022

Συνάδελφοι,

Αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο που θα έχει στόχο τη δραστήρια συμμετοχή των επισκευαστών συναδέλφων, που θα μπορεί να διεκδικήσει πιο μαζικά και πιο μαχητικά, που θα πολλαπλασιάζει τη φωνή μας και θα υπερασπίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Είμαστε πλέον αντιμέτωποι όχι μόνο με την νέα κρίση, η οποία ήρθε σαν συνέχεια της κρίσης της πανδημίας του κορονοιού μετά και από την 10ετή κρίση και την αναδουλειά τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοιού έντεχνα προσαρμοσμένες για την αύξηση για τα υπερκέρδη των λίγων, από την άλλη φέρνει την μείωση του εισοδήματος των πολλών.  Το τελευταίο διάστημα είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, με τις υπέρογκες αυξήσεις σε καύσιμα που επηρεάζουν άμεσα τις μετακινήσεις των οχημάτων και κατά συνέπεια το επάγγελμα μας. Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να καταργήσει το χρηματιστήριο ενέργειας που θεσμοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ή το χρηματιστήριο ρύπων που τεχνητά ανεβάζουν το κόστος του φτηνού και εγχώριου λιγνίτη και αυξάνει την τιμή του ρεύματος, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σαν φτηνό καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.  Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια την μειωμένη κίνηση των οχημάτων που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο μας.

Την κυβερνητική πολιτική που μας εξοντώνει συμπληρώνει και η πολιτική των δήμων που λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης προωθώντας πάγια, παλιά και νέα χαράτσια, κάνοντας την επιβίωση των συνεργείων ακόμα πιο δύσκολη, όχι μόνο αρνούνται να μειώσουν τα δημοτικά τέλη, συνεχίζουν να στέλνουν και μπιλιετάκια για την υποτιθέμενη χρήση πεζοδρομίου για την διέλευση των αυτοκινήτων .

Φυσικά όπως αναφέραμε αυτές οι πολιτικές δεν επηρεάζουν όλες τις επιχειρήσεις οριζόντια. Όλα αυτά γίνονται όταν στο μεγάλο κεφάλαιο όπως είναι στον κλάδο μας οι κεντρικοί εισαγωγείς και οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις τους, απολαμβάνουν πακτωλούς δισεκατομμυρίων, φτηνή ενέργεια, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, τσάμπα ζεστό χρήμα με τον επενδυτικό νόμο και μια νομοθεσία γενικά υπέρ των μεγάλων ομίλων, όπως το πρόσφατο νομοσχέδιο με τίτλο «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών» για την επιτάχυνση της συγκέντρωσης σε κλάδους όπου ακόμα εντοπίζονται μικρές επιχειρήσεις, έστω κι αν φυτοζωούν, όπως στις Κατασκευές, στις Μεταφορές, στη μεταποίηση, αλλά και στο λιανικό εμπόριο, όπου εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα μας πληθώρα αυτοαπασχολούμενων ή με ελάχιστο προσωπικό.

Μπορεί τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να βιώνουν τον εφιάλτη της ακρίβειας, ωστόσο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κυριολεκτικά πλουτίζουν. Πριν από μερικές μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών για το 2021.
Πιο συγκεκριμένα, οι 133 από τις συνολικά 145 εισηγμένες εταιρείες είχαν ενοποιημένο κύκλο εργασιών 78,757 δισ. ευρώ, έναντι ενοποιημένου κύκλου εργασιών 62,828 δισ. ευρώ το 2020 (αύξηση 25,35%). Το τελικό αποτέλεσμα έδειξε ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 2,453 δισ. ευρώ και από ενοποιημένες ζημιές μετά από φόρους 840,319 εκατ. ευρώ το 2020. Από τις 133 εισηγμένες οι 101 είχαν καθαρά κέρδη το 2021, ενώ 30 εισηγμένες επέστρεψαν σε κέρδη το 2021, από ζημιές το 2020.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος γι' αυτό το τρελό πάρτι κερδών αποδίδεται στη μείωση του κόστους για το εργατικό δυναμικό, μιας και οι μισθοί έχουν κατρακυλήσει, σε συνδυασμό με τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή κατά 200 μονάδες βάσης, που φρόντισαν τα τελευταία χρόνια από κοινού οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ας δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα:
Ο
όμιλος «Μυτιληναίος»(με επιχειρηματική δραστηριότητα σε αλουμίνιο, κατασκευές, Ενέργεια κ.α.) είχε τζίρο 2,664 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 40% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, από 315 εκατ., και καθαρά κέρδη στα 162 εκατ. ευρώ, από 129 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος (+26%).
Ο
όμιλος ΟΤΕγια το σύνολο της χρονιάς είδε τα έσοδά του την περασμένη χρονιά να αυξάνονται κατά 3,4%, φτάνοντας στα 3,368 δισ. ευρώ, και τα κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα 1,296 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,9% συγκριτικά με το 2020. Παράλληλα, θα χορηγηθεί και μέρισμα στους μετόχους ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Η
«MotorOil»είχε συνολικό τζίρο 10,2 δισ. ευρώ, έναντι 6,1 δισ. ευρώ το 2020, αύξηση68%,ενώ τα κέρδη EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 490 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 202 εκατ. ευρώ. Το μέρισμα των μετόχων έφτασε συνολικά τα 99,704 εκατ. ευρώ.
Τα
ΕΛΠΕδεν δημοσίευσαν σύνολο εισπράξεων, ωστόσο τα καθαρά κέρδη, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, έφτασαν τα 341 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA τα 401 εκατ., αυξημένα κατά 21% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.
Μεγάλη άνοδο, 37,26%, κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων του
ομίλου «Revoil»το 2021, κλείνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα 5,01 εκατ. ευρώ, έναντι 3,65 εκατ. το 2020.
Ο
όμιλος «Viohalco»είχε ετήσιο κύκλο εργασιών 5,375 δισ. ευρώ, έναντι 3,85 δισ. ευρώ το 2020, και κέρδη EBITDA 514 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 80% σε σχέση με το 2020, και ενοποιημένα κέρδη 276 εκατ. ευρώ.
Πολύ ψηλά κινήθηκε και ο
ΟΠΑΠ,που παρουσίασε καθαρά έσοδα 1,538 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 36,2%, και καθαρά κέρδη 259,4 εκατ. ευρώ, από 205,2 εκατ. ευρώ το 2020, αυξημένα κατά 26,4%.
Ο όμιλος
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑκατέγραψε συνολικό τζίρο 1,14 δισ. ευρώ, προσαρμοσμένα EBITDA 323,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 49,9 εκατ. ευρώ, ενώ προωθεί επενδύσεις συνολικής αξίας 6,5 δισ. ευρώ.

Άλλωστε δείγματα της πολιτικής των κυβερνήσεων παλιών και νέων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «απολαμβάνουμε» και στον κλάδο μας. Πως αλλιώς να σταθεί κανείς στις κάθε είδους πιστοποιήσεις και χαράτσια που κατακλύζουν κάθε πλευρά της επαγγελματικής μας δραστηριότητας;Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και η δίκαιη ανάπτυξη που μας τάζουν, αλλά κανείς από αυτούς δεν λέει ότι προϋπόθεση της ανάκαμψης είναι να γίνεται πάνω στη δική μας πίεση και καταστροφή.

Παραμένουμε οι ΕΒΕ χωρίς αφορολόγητο με βαριά φορολογία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την περικοπή συντάξεων από εκεί που το άφησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, υποτυπώδες περίθαλψη μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε μίας νόσου, χωρίς να πάρει μέτρα στο καιρό της πανδημίας, κάτι που είχε άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία, με τις κατασχέσεις να είναι το επόμενο βήμα κλιμάκωσης της κυβέρνησης κάτι που φαίνεται σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.  

Εκτός των γενικών ζητημάτων που επηρεάζουν όλους τους κλάδους εκτός από τον κλάδο μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από νέα βάρη στον δικό μας κλάδο.Έχουμε εκ νέου νέο γύρο με τις άδειες λειτουργίας με το καθεστώς γνωστοποίησης και τις κατηγορίες τεχνιτών ηλεκτρικών οχημάτων, τις χρήσεις γης, τις περιβαντολλογικές μελέτες, τις συμβάσεις αποβλήτων, το ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων, την κάρτα ελέγχου καυσαερίων, την μελέτη πυροπροστασίας, την λήξη των προσωρινών αδειών λειτουργίας, πιστοποιήσεις ανυψωτικών μηχανημάτων, βεβαιώσεις για τα φθοριούχα αέρια (φρέον). Το κερασάκι στην τούρτα και με τις ευλογίες της πλειοψηφίας της ΕΟΒΕΑΜΜ, μας ήρθε με το νομοσχέδιο για το υβριδικό και ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επί της ουσίας μας απαγορεύει την επισκευή τους με τους όρους που βάζει στέλνοντας όλη τη δουλειά αποκλειστικά στις κάθετες μονάδες . Το ηλεκτρονικό μητρώο συνεργείων, που στοχοποιεί τα νόμιμα αδειοδοτούμενα συνεργεία με ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα τεραστίων διαστάσεων άνευ προηγουμένου.

Σοβαρό ζήτημα για τον κλάδο μας είναι η διαχείριση των αποβλήτων, κάτι το οποίο απαιτεί μεγάλο ετήσιο κόστος από εμάς που επιπλέον θα μας επιβαρύνει οικονομικά μαζί με το ηλεκτρονικό μητρώο συνεργειών με όλες αυτές τις επιπλέον πιστοποιήσεις που ζητάει. Είναι υποκρισία το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για το περιβάλλον που δείχνουν με το πράσινο ταμείο Ε.Ε, κρατικός μηχανισμός και διάφοροι φορείς, όταν από τη μια το συνεργείο χρειάζεται αρκετά τετραγωνικά μέτρα για την διαχείριση των αποβλήτων και με την απειλή τσουχτερών προστίμων να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας, ενώ από την άλλη η βιομηχανία μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα με απόβλητα όπως π.χ συμβαίνει στην περιοχή των Οινόφυτων. Καθόλου τυχαία άλλωστε η Ε.Ε έχει δεσμευτεί ότι θα μαζέψει μέσω του ταμείου 1.5 τρις ευρώ που θα τα δώσει δωράκι στις εταιρίες που θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη αναάπτυξη. Κάτι ανάλογο έχει ανακοινώσει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μεγάλες ευθύνες έχει η κλαδική ομοσπονδία ΕΟΒΕΑΜΜ που κάνει τα πάντα να μένουν οι συνάδελφοι στο σκοτάδι, να επικρατεί σιγή νεκροταφείου από το συνδικαλιστικό κίνημα των επισκευαστών. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την κλαδική  ομοσπονδία ΕΟΒΕΑΜΜ για τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου, αποκομμένη από τη βάση, βρέθηκε σε σύγχυση στο ξεκίνημα της πανδημίας, μην μπορώντας να ανταποκριθεί η πλειοψηφία στα καθήκοντα της για την υπεράσπιση των συναδέλφων δείχνοντας του τον πραγματικό εχθρό, στέλνανε επιστολές για να κλείσουμε τα μαγαζιά μας χωρίς μέτρα στήριξης με το αβάσιμο επιχείρημα ότι κλείνουν τα μαγαζιά των ανταλλακτικών. Τώρα με την έξαρση της ακρίβειας δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.  Επί της ουσίας βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική που μας εξοντώνει, εκπροσωπώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό στο κίνημα των επισκευαστών. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ.

Ακόμα περιμένουμε την θέση της ΕΟΒΕΑΜΜ για τις παράτυπες πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις για τα φθοριούχα αέρια (Φρέον), καθώς και για τις πιστοποιήσεις ανυψωτικών μηχανημάτων, που ως ΣΙΣΕΜΑ είμαστε κάθετα αντίθετοι, ή για την  κάρτα καυσαερίων που χάθηκε επί της ουσίας προς τα ΚΤΕΟ. Έχει περιοριστεί στην αποστολή κενού περιεχομένου επιστολών προς τα υπουργεία χωρίς να κάνει το παραμικρό να υποστηρίξει αυτά αιτήματα.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΟΒΕΑΜΜ σαν δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο είναι μεγάλες.

Συνάδελφε,
Με τις τέσσερις θητείες που είχαμε την τιμή να μας εκλέξουν οι συνάδελφοι και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, η παράταξη μας ως πλειοψηφία του ΣΙΣΕΜΑ, προσπαθούμε με την καθημερινή μας δράση με την ανάδειξη των προβλημάτων και την πάλη για την ανεύρεση λύσεων, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Παλέψαμε σωρεία ζητημάτων που προκύψανε για τον κλάδο. Αντιπαρατεθήκαμε μέχρι και σήμερα με την πολυνομία που διέπει τον κλάδο. Σταματήσαμε σε μια σειρά Δήμους το ληστρικό χαράτσι τελών εισόδου στα συνεργεία, τους δήμους με τις αντιλαϊκές διοικήσεις που το μόνο που ξέρουν καλά είναι να βάζουν χαράτσια, χωρίς να παίρνουν κανένα κοινωνικό μέτρο προστασίας, όπως της αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα όπου γίνονται πλημμύρες (Μάνδρα, Περιστέρι, Μενίδι κ.ά.) τα συνεργεία να είναι τα πρώτα που πλημμυρίζουν.

Με την λήξη των περιοριστικών μέτρων μπορούμε πλέον να ξανά αρχίσουμε τα δια ζώσης  σεμινάρια επιμόρφωσης γιατί κρίνουμε αναποτελεσματικά τα διαδικτυακά τεχνικά σεμινάρια. Πάγια θέση μας, παραμένει η διεκδίκηση να εξασφαλιστούν κρατικές δομές για την αναγκαία επιμόρφωση των συναδέλφων πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Παλεύουμε ενάντια στις πιστοποιήσεις που στην ουσία είναι υποβάθμιση των πτυχίων μας και περικοπή των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων αντικαθιστώντας την τεχνική γνώση με την πληροφορία.

Με λίγα λόγια δεν αφήσαμε τίποτα και κανένα να εκμεταλλευτεί τους συναδέλφους. Μπροστάρηδες  σε κάθε αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους, με  στόχο τον πραγματικό μας αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις κυβερνήσεις και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές που τους υπηρετούν.

Συνάδελφε,
Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μαζί με τους υπολοίπους επαγγελματίες του κλάδου (φαναρτζήδες, λαστιχάδες, ηλεκτρολόγους, φρενάδες κ.ά.) με τους οποίους έχουμε κοινά προβλήματα και δεν τους αντιμετωπίζουμε ανταγωνιστικά. Μαζί μας έχουμε όλους αυτούς που θίγονται από αυτή την πολιτική, όλους αυτούς που έχουν κοινό αντίπαλο τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τις πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ που υπερασπίζουν τα συμφέροντά τους. Τους άλλους επαγγελματίες που αγωνίζονται με τα σωματεία τους και τους συλλόγους με το πλαίσιο της ΟΒΣΑ, τους εργαζόμενους. Όλοι μαζί έχουμε δύναμη, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

 •          Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων και στην περικοπή των επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσω της γενίκευσης των πιστοποιήσεων όπως πχ για τις 2 κατηγορίες ηλεκτροτεχνιτών. Όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.
 •          Κατάρτιση από Δημόσιους φορείς εκπαίδευσης χωρίς καμία επιβάρυνση για τους συναδέλφους. Η αναγκαία επιμόρφωση των συναδέλφων στις καινούργιες τεχνολογίες να γίνεται με ευθύνη του κράτους.
 •         Δημόσιος φορέας διαχείρισης των αποβλήτων χωρίς επιβάρυνση για τα  συνεργεία. Με ευθύνη και έλεγχο του κράτους.
 •          Ελεύθερη πρόσβαση στην τεχνογνωσία και την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών.
 •          Να καταργηθούν οι όροι φακελώματος του ηλεκτρονικού μητρώου συνεργείων, να παραμείνουν τα βασικά στοιχεία μιας νόμιμης αδειοδοτημένης επιχείρησης.

Να καταργηθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα με παράλληλη μείωση του ληστρικού ΦΠΑ

Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας.

 •          Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας, στην πρώτη κατοικία από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
 •          Επαναφορά του αφορολόγητου. Ατομικό αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.00 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
 •          Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
 •          Η επισκευή του ηλεκτρικού αυτ/του να μην αλλοιώνει τον χαρακτήρα του είδη νόμιμου και αδειοδοτημένου συνεργείου.
 •          Για την επισκευή του ηλεκτρικού αυτ/του, να ισχύουν οι υπάρχουσες άδειες λειτουργίας, η περιβαντολογική μελέτη και οι συμβάσεις αποβλήτων χωρίς να απαιτείται η έκδοση νέων.
 •          Δικαίωμα στην επισκευή – συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να έχουν οι μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων και οι τεχνολόγοι οχημάτων.
 •          Διαφωνούμε με την θέσπιση κατηγοριών τεχνιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τάσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει επιμόρφωση στην εξέλιξη της τεχνολογίας όπως είναι και η ηλεκτροκίνηση. Όλη η νομοθεσία στα πτυχία μας χωρίς την δημιουργία νέας ειδικότητας τεχνιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

Χρήσιμες Συνδέσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ

 

 

 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 • Ο.Β.Σ.Α
 • Πατούσα 3 106 77 Αθήνα
 • Τηλ: 210 3809327 Fax: 210 3818740
 • email : obsagr@gmail.com 
 • site : www.obsa.gr

 

E.O.B.E.A.M.M ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 

Καποδιστρίου 24 106 82 Αθήνα

Τηλ : 210 5138913 

email : eoveamm@acsmi.gr

site : www.eoveam.gr

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αραβαντινού 5Ε 45 444 Ιωάννινα

Τηλ : 26510 61003

email : somateio.arximidis@gmail.com

blog : http://somateio-arximidis.blogspot.gr/

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ζάρρα 20 47 100 Άρτα

Τηλ : 26810 27992 Fax : 26810 27992

email : mpaniaskostas@gmail.com

 

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 183-185 Αθήνα

Τηλ. 210-5152573 / fax 210-5154930

e-mail: sheae@otenet.gr

 

Επικοινωνία

Αλαμάνας 7, Τ.Κ. 10441, Κολωνός

Tηλέφωνο: 210 52 25 233

Email: info@sisema.gr - sisema.silogos@gmail.com

Ώρες επικοινωνίας: 8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Βρείτε μας στο Facebook